|
|
|
|
|
|
|
Από το κτήμα του Αγρότη
στην κουζίνα σας... |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ |
|
ΥΛΙΚΑ για 4-5 άτομα:
250γρ. φακές
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό, ψιλοκκομένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 κοτ. γλυκού κύμινο φρεσκοκοπανισμένο
1 πεπεριά φλωρίνης ψητή (από βάζο), κομμένη σε κυβάκια
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
2 κουτ. σούπας ξίδι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας κάπαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπλένετε τις φακές και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό και σε μέτρια φωτιά για να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, χωρίε να λιώσουν. Τις στραγγόζετε και αφήνετε να κρυώσουν σε μπόλ.
Ζεσταίνετε δό κουταλιές από το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το λιωμένο σκόρδο. Προσθέτετε το κύμινο και σοτάρετε για λίγο να μυρίσει. Τα ρίχνετε στο μπόλ με τις φακές.
Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό, την πιπεριά Φλωρίνης, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, την κάπαρη και ανακατεύετε. Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν τη σερβίρερε.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|