|
|
|
|
|
|
|
Από το κτήμα του Αγρότη
στην κουζίνα σας... |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ |
|
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα:
1/2 κιλό ρεβίθια
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αποβραδίς μουσκεύετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό (για 12 ώρες τουλάχιστον). Την επομένη τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό (όχι αλατισμένο), μέχρι να μαλακώσουν. Αλάτι ρίχνετε στο νερό τα 5 τελευταία λεπτά. Τα σουρώνετε και αφού κρυώσουν τα περνάτε από το μύλο των λαχανικών για να γίνουν πουρές.
Σε αντικολλητικό τηγανάκι και πάνω σε μέτρια φωτιά βάζετε το κύμινο να καβουρντιστεί λίγο και να βγάλει τα αρώματά του. Ύστερα το κοπανίζετε στο γουδί.
Ανακατεύετε τον πουρέ των ρεβιθιών με τα αβγά, τη φρυγανιά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κύμινο και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε όσο χρειάζεται αλεύρι (3-4 κουτ. σούπας περίπου), μέχρι να σφίξει το μίγμα και να πλάθεται. Αλευρώνετε τα χέρια σας και πλάθετε το μίγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Αλευρώνετε ελαφρά τους ρεβιθοκεφτέδες και τους τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τους σερβίρετε.
Μπορείτε να τους συνοδεύσετε με ψημένες πιτούλες και ψιλοκομμένη ντοματούλα και κρεμμυδάκι.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|