« ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ»
  Αρχική Η Εταιρεία Επικοινωνία
 
Ποιοτικός Έλεγχος
Ολοκληρωμένη διαχείριση

Προϊόντα
Φακές Λάρισας (Φακή Σάμος)
Ρύζι
Φασόλια Λάρισας
Ρεβίθια Λάρισας


Συνταγές
ΦΑΣΟΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΛΑΚΙ
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ (φαλάφελ)
ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΙΤΡΙΝΟ
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΣΚΟΡΔΟ, ΜΠΟΥΚ
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
περισσότερες συνταγές...
 
Από το κτήμα του Αγρότη
στην κουζίνα σας...
 
 
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΣΚΟΡΔΟ, ΜΠΟΥΚ
 
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
250 γρ. φακές
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 μικρή πράσινη ή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
400 γρ. σπανάκι καλά πλυμένο και κομμένο σε μέτρια κομματάκια
λίγο μπούκοβο γλυκό για το σερβίρισμα

Για τη βινεγκρέτ:
1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσάμικο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κοφτό κοτ. γλυκού μέλι
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζετε σε μια κατσαρόλα τις φακές με νερό (όχι αλατισμένο) για 10 λεπτά, τις στραγγίζετε, πετάτε το νερό και συνεχίζετε το βράσιμο με φρέσκο νεράκι και μέχρι να ναλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με την πιπεριά για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις βρασμένες φακες, αλατίζετε ελαφρά, ανακατεύετε και ύστερα απο 2 λεπτά ρίχνετε και το σπανάκι. Όταν μαραθεί και πιεί όλα τα υγρά του, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να γίνει χλιαρό το φαγητό.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ αναμιγνύοντας σε σέικερ όλα τα υλικά της. Μεταφέρετε τη σαλάτα χλιαρή σε πιατέλα, περιχύνετε με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με λίγο μπούκοβο και σερβίρετε αμέσως.

 
   
  Copyright © Αγρότης ΕΠΕ . All rights Reserved
κατασκευή ιστοχώρου
theWebPower