|
|
|
|
|
|
|
Από το κτήμα του Αγρότη
στην κουζίνα σας... |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ΦΑΣΟΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΛΑΚΙ |
|
Εκτέλεση
Σ\' ένα βαθύ μπολ σαλάτας, βάλτε τα φασόλια. Ρίξτε τον τόνο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ραντίστε με το χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε τη μαγιονέζα κι ανακατέψτε απαλά, για να πάει παντού και να ενωθούν τα υλικά. Αφήστε τη σαλάτα να σταθεί 1 ώρα στο ψυγείο. Σερβίρετέ την, γαρνίροντάς την με τ\' αυγά και κλωναράκια μαϊντανό.
Μυστικό: Ανακατέψτε τα υλικά της σαλάτας αρκετές ώρες νωρίτερα, για να ενωθούν οι γεύσεις. Τη μαγιονέζα όμως θα τη βάλετε 1 ώρα πριν και θα την ανακατέψε απαλά, για να μη νερουλιάσει.
Υλικά
1/2 κιλό φασόλια ψιλά, βρασμένα
2 κουτιά τόνο, στραγγισμένο σε κομματάκια
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κομματάκια
1/4 κούπας ψιλοκομμένο σέλινο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 κούπα μαγιονέζα
2 αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα
μερικά κλωναράκια μαϊντανό |
|
|
|
|
|
|
|
|
|